Tim McGraw, Led Zeppelin hatta Elvis Presley’den de önce 1915 yılında dünyaya caz yapmak için gelmiş bir isim vardı: Frank Sinatra. Kadınların ayaklarını yerden kesip doğrudan kollarına taşıyan büyülü sesinin sindiği şarkılar; New York New York, Fly Me to the Moon, Strangers in the Night ve My Way hala ilk günkü gibi davetkar. Frank Sinatra, bugün bile, kulağa bir mucize gibi geliyor. Bing Crosby’nin mırıldanması, Tommy Dorsey’in nefes kontrolü ve Billie Holiday’in ritim duygusu aynı bedende! Bu mucizevi sesin 100. yılı anısına, onu hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan kadim dostları Dean Martin ve Sammy Davis Jr.’la birlikte geçekleştirdikleri ‘The Rat Pack’ şovu küllerinden doğuyor!

55bc7e40ae074696420927ef78087a40104

Ünlüler seremonisi…

Zamanında ‘The Summit’ ya da ‘The Clan’ gibi farklı isimlerle sunulan şov tarih boyunca adete bir yıldızlar geçidi oldu. Sinatra ve ekibine ara sıra dahil olan konuk oyuncular arasında Errol Flynn, Nat King Cole, Mickey Rooney, Jerry Lewis ve Cesar Romero gibi isimler yer aldı. Ayrıca Marilyn Monroe, Angie Dickinson, Juliet Prowse, Buddy Greco ve Shirley MacLaine de şovda boy gösteren isimler arasındaydı.

b2a745f1b9f09eb4e993d1f8f4a077afd34

60’ların ikonuydu

O zamanlar altın çağını yaşayan ‘The Rat Pack’i duyan herkes Las Vegas’a akın ediyordu. Otellerde yer bulamadıklarında arabada ya da otel lobisinde uyuyorlardı. The Rat Pack’in insanlar üzerindeki etkisinin eşi benzeri yoktu; devasa ve parıltılı binalar, casino’ların kocaman tavanları, uçsuz bucaksız içki menüleri ve zengin kumarbazlar adeta bu insanları esir alıyordu. Sands Hotel’in girişindeki panoda yazan; ‘Dean Martin – Maybe Frank – Maybe Sammy’  (Dean Martin – Belki Frank – Belki de Sammy) pür eğlencenin yaşandığı 60’ların özeti adeta…

En anlamlı hediye

Frank Sinatra, Dean  Martin ve Sammy Davis Jr.’ın canlı kopyaları 50’lerin unutulmaz şovu ‘The Rat Pack’e yeniden hayat veriyor. Küllerinden doğan sahne şovunun yaratıcıları Stephen Triffitt, Mark Adams ve George Daniel Long, 10 senedir Londra West End’de sahne alıyor. Yaklaşık bir milyon kişi tarafından izlenen gösteri izleyenleri geçmişe götürüyor. 20–21 Kasım’da Zorlu PSM’de müzikseverlerin karşısına çıkmak için kolları sıvayan üç müzisyen, Sinatra’nın 100. yılını kutlama hazırlıklarında. Ünlü şarkıcıların görünüşlerinden  mimiklerine, seslerinden esprilerine ve danslarından efsane şarkılarına her şeyi birebir canlandıran grup; FS Big Band Orkestrası eşliğinde Sinatra ve arkadaşlarının kulaklarını çınlatacak!

Yorum bırakın